goedkope relatiegeschenken
Promoot je merk of dienst met een uniek relatiegeschenk
12 oktober, 2013
bagagetrolley
4 Tips voor de ideale bagagetrolley en accessoires
30 april, 2016
Toon alles

Bagagelabels: soorten, types en het nut ervan

Bagagelabels

Meeste reizigers hangen bagagelabels aan hun bagage, soms de standaard bagagelabels maar soms zelf op maat gemaakte (ontworpen) bagagelabels. Maar waarom worden bagagelabels als onmisbare reisartikelen bevonden?

Bagagelabels zijn labels meestal van het formaat van een bankpas ontworpen zodat je deze makkelijk aan je bagage kan bevestigen. Op die manier blijft je bagage identificeerbaar zowel op de bagageband als in het geval van verlies.

Wat zijn de verschillende soorten bagagelabels?

Er zijn eigenlijk twee soorten labels beschikbaar:

  1. Traditionele labels geheel gemaakt van plastic, leer of aluminium.  Ze zijn lichtgewicht en bedoeld voor eenmalig gebruik. Deze zijn geschikt voor mensen die niet zo vaak reizen.
  2. Traceerbare bagagelabels meestal gemaakt van plastiek of aluminium. Ze zijn geschikt voor iedere reiziger die weinig of veel reist. Deze soort labels hebben als doel je bagage uniek onderscheidend te maken boven de bagageband en traceerbaar te maken in geval van verlies.

Welk soort bagagelabels je kunt kopen, dat  is een persoonlijke keuze. Maar één ding is zeker, de tweede soort is tegenwoordig het meeste verkochte labels omdat ze luxe, comfortabele en garanderen voor jou een zorgeloze reis. De eerste soorten zijn vaak iets goedkoper maar ze kunnen voor jou grote problemen veroorzaken.

Wat zijn de praktische toepassingen?

Bagagelabels

Je bagage ophalen van de bagageband kan een hele vervelende klus zijn. Honderden koffers die alleen op elkaar lijken maar het moeilijk de juiste van de band te nemen. In dit verband, vinden de reizigers de bagagelabels onmisbare middel om hun bagage snel te kunnen identificeren en kans verkleinen dat hun bagagae per ongeluk wordt meegenomen. Daarom het is aangeraden om unieke bagagelabels te kiezen.Unieke bagagelabels maken je bagage opvallende en snel herkenbaar op de bagageband.

Ook het personeel van de vlieghaven kan de bagagelabels goed gebruiken als referentie bij het sorteren van de bagage en helpen om fouten te voorkomen in het transport.In het geval dat je koffer per ongeluk wordt achtergelaten,  kan het personeel later met behulp van het bagagelabel de rechtmatige eigenaar bereiken.

Dus vergeet niet tijdens je volgende reis een uniek bagagelabel te gebruiken, en kies het anonieme label zoals die van ons zonder persoonlijke gegevens. Als je bagage kwijt geraak, zal je het jezelf niet beklagen.

Comments are closed.