Goedkoop weekendje weg
Goedkoop weekendje weg, hoe plan ik het?
2 mei, 2016
goedkope-koffers
Goedkope koffers vs. duurdere koffers?
2 mei, 2016
Toon alles

Top 10 tips om goedkope vliegtuigtickets te vinden.

goedkope vliegtuigtickets

In dit artikel geven we 10 geweldige tips om goedkope vliegtuigtickets te vinden.

  1. Controleer tarieven vroeg en vaak

Vliegtuigmaatschappijen veranderen hun tarieven constant, zelfs tot een paar keer per dag. Wist je dat het gemiddelde tussen de beste dag voor aankoop en de slechtste dag tot wel 236 euro kan oplopen? Dus wanneer je de beste deal wil maken, is de juiste timing alles. Kijk regelmatig en zie je een prijs die je acceptabel vindt, dan moet je meteen boeken.

  1. Koop op het juiste moment

Weten wanneer je moet boeken is misschien wel de beste tip van alle tips. Uit een studie blijkt dat de meest optimale tijd om vliegtickets te kopen is 49 dagen. Maar dit kan wel afhangen van waar en wanneer je van plan bent te gaan. Het belangrijkste uit dit onderzoek is dat je het meeste betaald als je een ‘laatboeker’ bent, 14 dagen voor vertrek. Of een ‘vroegboeker’ bent, meer dan 5 maanden op voorhand. Conclusie is dat drie tot 4 maanden op voorhand de meest optimale tijd is om je vliegtickets te boeken.

  1. Sommige dagen goedkoper

De dag dat je gaat vertrekken kan een groot verschil in prijs geven, alsook het uur waarop je vertrekt. Dinsdag en woensdag zijn in het algemeen de goedkoopste dagen en laat in de avond of vroeg in de ochtend zijn de tijden voor goedkope vliegtuigtickets. Vrijdag en zondag zijn de duurste dagen om te vertrekken. Als je een hele week weg gaat kies je het beste voor dinsdag tot dinsdag, woensdag tot woensdag voor de beste prijs.

  1. Nooit in hoogseizoen en vakanties boeken

Wil je goedkope vliegtuigtickets, dan is het weten wanneer te gaan, even belangrijk, misschien zelfs belangrijker als wanneer te kopen. Een belangrijke factor voor vliegmaatschappijen om hun tarieven te bepalen is hoe vol de vluchten zijn. Het is dus logisch dat tijdens het hoogseizoen en vakanties de prijzen de lucht in schieten. Als je toch echt in deze periodes wil of moet gaan, dan boek je beter vroeger (zie tip 2), aangezien veel mensen in deze periodes nog een last minute boeken en deze dus snel uitverkocht zijn. Zeker als je met je hele gezin wil gaan is, is het aangeraden vroeg te boeken.

  1. Rondkijken

Om goedkope vliegtuigtickets te kunnen krijgen, kun je het beste kijken bij verschillende aanbieders en vergelijkingssites. Hier kun je je voorkeuren opgeven en deze zoeken dan alles wat beschikbaar is in combinatie  met jou wensen.

  1. Nieuwsbrief vliegmaatschappij of reisbureau

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van vliegtuigmaatschappijen en/of reisbureau’s, blijf je op de hoogte van kortingen en bijzondere aanbiedingen die misschien precies zijn wat jij zoekt. Door snel te handelen in deze situaties kun je vaak veel geld besparen.

  1. Bagageregels

Alle vliegtuigmaatschappijen hebben verschillende regels voor bagage en handbagage.  Voorkom dat je veel moet bijbetalen en let op het aantal kilo en de afmeting van je bagage dat je mag meenemen. Het gebeurt zo vaak dat mensen heel veel geld extra moeten bij betalen, alleen voor deze reden. Dan is al je werk om goedkope vliegtuigtickets te zoeken meteen voor niets geweest. Dus hou hier zeker rekening mee.

  1. Minder bekende luchthavens

Als je vanuit meerdere luchthavens kunt vertrekken, is het altijd handig om vertrek vanuit verschillende luchthavens te vergelijken. Hoe meer variabelen je hebt, hoe groter de kans dat je jou ideale vliegtickets zult vinden.

  1. Familie splitsen in aankoop vliegtickets

Dit klikt misschien onlogisch. Je zou denken, met hoe meer we vliegen hoe goedkoper toch? Maar zo werkt het niet bij vliegtuigmaatschappijen, integendeel! Omdat vliegtuigmaatschappijen meestal het aantal zetels beperken per vlucht voor het laagste tarief, kun je jezelf recht uit een goede deal zetten, simpelweg door het hebben van te veel passagiers. Dus zoek eerst met je hele gezin, en nadien even als je je gezin of groep opsplitst. En vergelijk deze prijzen voor de beste deal.

  1. Kleinere en goedkopere vliegtuigmaatschappijen

Het is natuurlijk logisch dat grotere(bekendere) vliegtuigmaatschappijen duurder zijn dan de minder bekende. Je krijgt ook vaak meer service en andere, dan bij de goedkopere. Denk aan eten aan boord of speciale bagagelabels die je gratis krijgt. Maar je kunt met een gerust hart bij de goedkopere vliegtuigmaatschappijen boeken, en gewoon zelf je bagagelabels kopen online, natuurlijk ook voor een klein prijsje!

Comments are closed.